Politika privatnosti

OPĆI UVJETI KUPNJE I KORIŠTENJA
Sadržaj Internet stranice www.amon.hr (u daljnjem tekstu: Webshop) je vlasništvo tvrtke i gospodarskog subjekta Amon, obrt za usluge i trgovinu., St. Vergotini 64, Poreč 52440, OIB: 38505911514 (u daljnjem tekstu Amon)

Uvjeti poslovanja Webshopa sastavljeni su u skladu sa zakonima važećim u EU i Republici Hrvatskoj. Uporabom Webshopa www.amon.hr kupac prilikom narudžbe proizvoda potvrđuje prihvaćanje ovih uvjeta kupnje i korištenja.

Korištenjem bilo kojeg dijela Webshopa na adresi www.amon.hr smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove internetske stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove internetske stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Administrator Webshop-a www.amon.hr je obrt Amon.

 

Glavna obilježja robe
Glavna obilježja robe: proizvodi su prikazani opisno i fotografijama.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web stranici www.amon.hr podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.amon.hr Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi i dostupni.

 

Cijena proizvoda
Cijene istaknute na web stranici www.amon.hr izražene su u eurima. Trošak PDV-a je uključen u iskazanu cijenu. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave iz razloga se isti posebno plaćaju.

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

 

Opće odredbe

Opće odredbe definiraju pravila za kupnju proizvoda iz ponude predstavljene u Webshop-u obrta Amon kao prodavatelja, način prigovora kupca u vidu reklamacije te prava i obveze kupaca.

Kupci su sve pravne i fizičke osobe bez obzira jesu li registrirane na Webshop-u ili ne. Kupac ima pravo pregledavati Webshop, a u procesu registracije i posebice naručivanja proizvoda dužan je davati istinite podatke.

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

Podaci o proizvodima iz Webshopa predstavljaju predugovornu obavijest, a cijena izražena ispod proizvoda u trenutku narudžbe od strane kupca obvezuje prodavatelja.

 

Zaštita privatnosti

Obrt Amon sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obveza te se obvezuje čuvati privatnost svih svojih kupaca.

Podaci koje korisnik upisuje putem obrasca na internet stranici www.amon.hr ili putem e-maila, su povjerljivi i štitimo ih sukladno zakonskim odredbama. Kupcima dajemo također mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka eventualno u marketinške svrhe te o tome moraju izraziti svoju privolu.
Osobni podaci će biti upotrijebljeni samo za namjene za koje je korisnik dao svoju privolu i suglasnost.

Svaki korisnik koji se registrira na Webshopu ima pravo pristupa, promijeni i brisanju podataka. Da biste to učinili prijavite se na svoj korisnički račun i idite na Postavke korisničkog računa ili pošaljite zahtjev na e-mail: info@amon.hr

 

Autorska prava i prava na isključenje

Svi sadržaji na ovim internet stranicama kao što su tekstualni, slikovni i audio sadržaj vlasništvo su Webshop-a ili dobavljača proizvoda te su zaštićeni domaćim i međunarodnim pravima o zaštiti autorskih prava. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela Webshop-a, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava Webshop-a i podložno je tužbi.

Kopiranje i distribucija podataka s Webshopa u druge javne medije oglašavanja zahtijeva poštivanje važećih odredbi u RH i EU o autorskim pravima. Konkretno, korisnik Webshopa za kopirani i distribuirani javni sadržaj dužan je navesti izvor koji ukazuje s koje internetske stranice taj sadržaj potječe.

Nije dozvoljeno koristiti sadržaj Webshop-a koji je suprotan zakonima, pravilima društvenog ponašanja i morala.

Vlasnik Webshop-a zadržava pravo da iz daljnje upotrebe Webshop-a isključi onog korisnika koji na bilo koji način krši ove Opće uvjete korištenja ili na bilo koji način ometa rad Webshopa. Osobito se to odnosi na korisnike koji zloupotrebljavaju objavljene podatke, ukoliko se lažno predstavljaju u ime druge pravne ili fizičke osobe ili na bilo koji način neovlašteno koriste Webshop u smislu kopiranja i distribucije sadržaja objavljenog na Webshopu u nekom drugom mediju oglašavanja.

Kršenje ovih Općih uvjeta korištenja od strane korisnika Webshop-a imat će za obvezu plaćanja kazne i naknade štete u iznosu koji je vlasnik Webshop-a pretrpio.

 

Način kupnje i sklapanja ugovora

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem, odabirom pojedinog proizvoda koji se tim putem uvrštava u meni „Košarica” ili narudžbom putem e-maila info@amon.hr. Cijene su izražene u valuti Eur s uključenim PDV-om.

Pristupom meniju „Košarica” dobivate uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu. Proizvod uvršten u „Košaricu” kupuje se klikom na tipku „Izvrši kupnju” te ispunjavam obrasca u kojeg je potrebno unijeti osobne podatke radi dostave proizvoda. U procesu kupovine bit će potrebno odabrati način dostave čija cijena će biti dodana do cijene proizvoda.

Narudžba preko Webshop-a će se smatrati podnesena ako sadrži sve tražene podatke na ispravan način i ako se jednoznačno može ustanoviti identifikacija kupca, a osobito ako sadrži: ime i prezime, adresu dostave, broj telefona ili e-mail adresu, način plaćanja, a u slučaju pravne osobe i PDV broj. Prodavatelj (obrt Amon) nije odgovoran za davanje lažnih podataka od strane Kupca te ako ih nije korigirao u trenutku slanja robe za otpremu. Troškove eventualno ponovne otpreme snosi Kupac. Narudžba će biti potvrđena najkasnije u roku 3 radna dana od dana kada je narudžba poslana i to putem nove e-obavijesti o potvrdi narudžbe na e-mail kupca.

Original računa kupac prima elektroničkom poštom u PDF formatu ili poštom na kućnu adresu koju je naveo kao adresu za dostavu.

U slučaju da naručenog artikla nema na zalihi ili da narudžbu nije moguće provesti radi drugih razloga, korisnik će biti obaviješten putem elektronske pošte.
U slučaju narudžbe putem komuniciranje na daljinu (e-mail ili telefon), trenutak sklapanja ugovora o prodaji je trenutak potvrde narudžbe od strane Prodavatelja.

Obrt Amon će potvrđene narudžbe smatrati neopozivima.

Prilikom naručivanja proizvoda kupac potvrđuje da je bio upoznat s općim uvjetima i da je posebno bio upozoren na opće uvjete.

Prodavatelj obrt Amon može narudžbu odbaciti odnosno ne isporučiti proizvode ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe Internet stranice www.amon.hr

Ugovor o kupnji je pohranjen kod obrta Amon.

 

Dostava i način plaćanja

Provedba narudžbe od strane prodavatelja – prodavatelj će isporučiti naručenu robu kupcu u terminu naznačenom u potvrdi narudžbe prema kupcu. Rok isporuke se računa od dana primitka iznosa na račun Prodavatelja.
U slučaju da izvršenje narudžbe nije bilo moguće u navedenom roku, čak i privremeno, prodavatelj se može osloboditi obveze da osigura zamjenu proizvoda iste kvalitete i za istu svrhu te za istu cijenu kako bi ispunio obvezu iz narudžbe, a istovremeno o tome informira kupca o pravu da odbije zamjenu proizvoda i odustajanje od narudžbe.

Dostava naručenih proizvoda obavlja se svakog radnog dana putem dostavne kurirske službe odabrane od strane prodavatelja.

Plaćanje se vrši jednokratno i moguće je izvršiti na slijedeći način:

Putem Internet bankarstva ili prijenosom na bankovni račun prodavatelja virmanskom uplatom

 

Raskid ugovora

Potrošač ima pravo na povrat i na raskid ugovora u roku od 14 dana od dana dostave proizvoda bez navođenja razloga za to. Proizvod mora biti nekorišten, čist i neoštećen. Potrošač je dužan prije isteka toka roka obavijestiti prodavatelja (Amon) o svojoj namjeri i to putem Izjave o odustajanju od ugovora kojom izražava svoju volju da jednostrano raskida ugovor. Izjavu je potrošač dužan dostaviti na e-mail prodavatelja info@amon.hr i original poštom na adresu: Amon, St. Vergotini 64, 52440 Poreč.

U slučaju jednostranog raskida ugovora od strane potrošača (kupca), potrošač je dužan izvršiti povrat robe u roku 14 dana od dana dostavljene izjave o raskidu ugovora te je povrat dužan izvršiti o svom trošku. Zajedno s proizvodima potrošač je dužan vratiti i popratni pribor i dokumente osobito upute, jamstveni listi i druge slične dokumente koji su mu dostavljeni. Načine i mogućnosti povrata potrošač će dobiti na e-mail adresu koja je naznačena prilikom narudžbe.

Prodavatelj je obavezan izvršiti povrat primljenih financijskih sredstava potrošaču u roku od 14 dana od dana kada je potrošaču izvršen povrat robe. Prodavatelj će izvršiti povrat financijskih sredstava putem bankovnog prijenosa na račun naveden od strane kupca.

Isključuje se pravo na povrat i jednostrani raskid ugovora za proizvode koji su izrađeni prema posebnoj specifikaciji kupca i koja je posebno prilagođena kupcu. Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora i pravo na povrat robe i za robu koja zbog higijenskih i zdravstvenih razloga nije pogodna za vraćanje i koja je bila otpečaćena nakon dostave kao i u svim ostalim razlozima navedenim u Zakonu o zaštiti potrošača.

 

Podnošenje prigovora i reklamacije

Kupac može reklamirati proizvode nakon dostave bez nadoknade troškova ukoliko mu je isporučena roba koja nije u skladu s narudžbom te ukoliko je proizvod oštećen. O manama je kupac dužan obavijestiti prodavatelja u pisanom obliku putem e-maila info@amon.hr ili na adresu prodavatelja Amon, St. Vergotini 64, 52440 Poreč.

Reklamacija treba sadržavati opis neusklađenosti s narudžbom te okolnosti koje opravdavaju prigovor, može sadržavati i fotografije. Radi što bržeg rješavanja reklamacije kupac može dostaviti dokaz o kupnji (račun). Ukoliko reklamacija bude prihvaćena, u dogovoru s kupcem proizvod će se zamijeniti novim i ispravnim.

Obrt Amon kao prodavatelj je dužan dostaviti pisani odgovor na prigovor u roku od 15 dana od dana primitka prigovora i dostaviti odgovor kupcu da li se reklamacija priznaje ili ne. Ukoliko se reklamacija ustanovi kao osnovana prodavatelj treba dostaviti prijedlog i način rješavanja reklamacije, a ukoliko reklamacija nema osnove dostaviti obrazloženje njena nepriznavanja ili eventualne dostave dodatnih informacija i okolnosti koje bi mogle utjecati na priznavanje iste.

Reklamacija se može podnijeti i u jamstvenom roku i temeljem dokumenta o jamstvu za proizvode za koje je dobivena.